Bestyrelsesuddannelse

Hvordan en bestyrelsesuddannelse kan hjælpe med at få succes i bestyrelsen

Som bestyrelsesmedlem skal man være en modig leder med fremragende lederegenskaber. Man kan også have brug for en bred indsigt i bedste praksis inden for virksomhedsledelse. Endelig vil man gerne opbygge en positiv bestyrelseskultur. En bestyrelsesuddannelse skal fremme dette.

Det udvikler en bred indsigt i bedste praksis inden for virksomhedsledelse

At blive en effektiv bestyrelsesmedlem kræver mod og gode lederevner

Blandt de mange egenskaber, der kendetegner en effektiv bestyrelsesmedlem, er mod. Man skal være modig, selvsikker og have gode lederevner. Medmindre man har modet til at sige sin mening i et bestyrelseslokale, vil man ikke være i stand til at gøre en forskel. Men der er nogle ting, man kan gøre for at forbedre sine lederegenskaber.

Den første egenskab ved en god leder er evnen til at udfordre status quo. Hvis man tager dig tid til at forstå virksomhedens struktur og økonomi, kan det hjælpe en med at være på forkant med udviklingen. Man skal ikke lade sig påvirke af ledelsens fordomme eller indgroede tankevaner.

Det hjælper med at opbygge en positiv bestyrelseskultur

Udviklingen af en positiv bestyrelseskultur begynder med tanker, men den faktiske gennemførelse af den er afgørende. Bestyrelsesmedlemmerne skal kommunikere den kultur, de ønsker at fremme, og give deres stemme til denne indsats. Det hjælper også at være en model for kulturen. Bestyrelser uden en kultur kan stadig være succesfulde, da deres teamwork og fælles antagelser kan føre til hurtigere beslutningstagning. Bestyrelseskulturen kan også fremme mere produktive interaktioner mellem bestyrelsesmedlemmerne.

Relateret Stillinger