Hvad laver en bestyrelsesformand?

Hvad laver en bestyrelsesformand?

En bestyrelsesformand er, som navnet antyder, en person, der er en vigtig del af enhver virksomhed. Han har den mest magtfulde position i virksomheden og udfører det vigtigste job af alle bestyrelsesmedlemmer i den pågældende organisation. Denne person har også visse beføjelser, som virksomheden har givet ham, men det er hans pligt at sørge for, at virksomheden klarer sig bedst muligt og har potentiale for fremtidig vækst. Virksomheden skal se fremad mod de gode dage, og hvad en bestyrelsesformand laver er at sikre, at det er tilfældet.

Det vigtigste område, som en formand skal kunne, er at kommunikere med andre bestyrelsesmedlemmer og den øverste ledelse.

Rolle

Der er visse vigtige roller, som en formand spiller i et selskab. En formand har ansvaret for at være virksomhedens “ansigt”, bestyrelsens stemme og repræsentant. Dette omfatter alle bestyrelsesmedlemmer i virksomheden samt nøglepersoner i direktionen. Formanden spiller en central rolle i kommunikationen med investorer, direktionen og andre vigtige forretningspartnere.

Det vigtigste område, som en formand skal kunne, er at kommunikere med andre bestyrelsesmedlemmer og den øverste ledelse. Generelt er størstedelen af posterne i en virksomheds bestyrelse besat af personer, der ikke er direkte relateret til virksomheden selv. Derfor skal en god formand vide, hvordan han/hun kan genkende de vigtigste forretningspartnere og være i stand til at arbejde sammen med disse personer for at nå organisationens mål.

Relateret Stillinger