Hvordan bliver man bestyrelsesmedlem?

Hvordan bliver man bestyrelsesmedlem – vejen til bestyrelsen

En bestyrelse er en vigtig del af enhver virksomhed. Bestyrelsen træffer vigtige beslutninger vedrørende virksomhedens økonomi, overvåger virksomhedens drift og vælger virksomhedens ledere. Bestyrelsesmedlemmer er ofte de mest indflydelsesrige personer i en virksomhed. Men uden erfaring kan det være svært at komme ind i en bestyrelse, så hvordan bliver man bestyrelsesmedlem?

Vejen til bestyrelsen er, når du har erfaring med bestyrelsesarbejde fra et advisory board, bestyrelseskompetencer og et netværk til ledige bestyrelsesposter.

Hvordan bliver jeg bestyrelsesmedlem?

Hvis du ønsker at komme i betragtning til en bestyrelsespost og går rundt og tænker “hvordan bliver jeg bestyrelsesmedlem”, så er det første skridt, du skal tage, at få den erfaring, de kompetencer og det netværk som du har brug for. Mange bestyrelsesmedlemmer starter med kun en erhvervsmæssig baggrund, ofte fordi det er det eneste, de har.

Hvordan får jeg erfaring med bestyrelsesarbejde?

En af de bedste måder at få bestyrelseserfaring, er gennem frivillige advisory boards i startups og mindre virksomheder. Her vil du kunne give værdifulde input til de forskellige informerede beslutninger, der træffes af virksomhedens ledelse. Samtidig vil du kunne netværke med de andre medlemmer der kan hjælpe dig med at få indsigt i de forskellige spørgsmål, der påvirker virksomheden.

bestyrelsesarbejde

Hvordan får jeg bestyrelseskompetencer?

Hvis du ikke allerede sidder i et advisory board eller har forudgående bestyrelseskompetencer, så kan du med fordel deltage i et bestyrelseskursus eller bestyrelsesuddannelse.

Hvis du er interesseret i en bestyrelsesuddannelse, så findes der bestyrelsesuddannelser på Niels Brock. Det er fordelagtigt at deltage i kurser og uddannelser for at få en forståelse for, hvordan bestyrelser drives.

bestyrelseskompetencer

Har du et netværk til ledige bestyrelsesposter?

Netværk og udvikling af dit netværk er vigtigt, fordi det kan hjælpe dig med at finde en passende bestyrelsespost.

Hvis du deltager i et bestyrelseskursus- eller uddannelse, så kan du eksempelvis netværke med de øvrige kursusdeltagere. Der kan være både kommende og nuværende bestyrelsesmedlemmer iblandt, som kan være med til at bane vejen for dig til ledige bestyrelsesposter.

netværk ledige bestyrelsesposter

Vejen til bestyrelsen, hvordan man bliver bestyrelsesmedlem

Du står stærkere, når du:

  • har erfaring med bestyrelsesarbejde fra et advisory board

  • har bestyrelseskompetencer

  • har et netværk til ledige bestyrelsesposter

Så er det tid til at komme ud og finde ledige bestyrelsesposter!