IT direktør

Hvad er en IT-direktør

En IT-direktør er en person, der administrerer computerressourcer for en virksomhed. Han eller hun sørger for, at virksomhedens informationsteknologi er sikker og tilgængelig. En direktør for en IT-afdeling er afgørende for enhver virksomhed.

Som direktør for en virksomheds informationsteknologiske infrastruktur er du ansvarlig for at udføre it-infrastruktur og planlægning.

Hvad laver en IT-direktør

Som leder af en organisations IT-afdeling er det ens opgave at føre tilsyn med og administrere IT-afdelingens medarbejdere og teknologisystemer. Det betyder, at man skal være organiseret og fokuseret, mens man leder et personale. En IT-direktørs ansvarsområder vil sandsynligvis også stige i takt med, at organisationens teknologi udvikler sig.

Som direktør for en virksomheds informationsteknologiske infrastruktur er man ansvarlig for at udføre it-infrastruktur og planlægning. Derfor vil IT-direktørens jobbeskrivelse variere fra organisation til organisation, men den vil sandsynligvis omfatte tilsyn med teknologiprojekter, gennemførelse af forretningsstrategier og udarbejdelse af procedurer. Derudover vil IT-direktørens ansvarsområder variere afhængigt af stillingens art. En typisk direktør for en IT-afdeling, vil føre tilsyn med en række forskellige tekniske projekter, herunder hardware og software.

Kvalifikationer

Udover den grundlæggende tekniske viden bør en IT-direktør have organisatoriske evner og problemløsningsevner. Denne stilling håndterer ofte IT-afdelingens budget, forhandler priser med leverandører og fører tilsyn med andre IT-relaterede aktiviteter. En IT-direktør fører også tilsyn med virksomhedens netværkssikkerhed og politikker for beskyttelse af personlige oplysninger.

En IT-direktør skal være i stand til at vurdere kompleksiteten af teknologien og forretningskravene til hver enkelt løsning. Desuden skal en IT-direktør have et solidt kendskab til elektroniske principper og vide, hvordan man løser det mest komplicerede problem på fem minutter. Desuden bør han have kendskab til alle relevante certificeringer og deres fordele. Bortset fra dette bør en IT-direktør være i stand til at forstå kompleksiteten på området og formulere en tidsplan for implementeringen.

Relateret Stillinger